Rijp en Groen (2)


Mijn eigen kinderen zijn nog net geboren in de grenzeloze generatie, ook wel de Einstein generatie genoemd, lopend vanaf 1985 tot 2000. Het is een frisse, vlinderende generatie. Open voor van alles. Een zeer zelfbewuste generatie die zich zeer geliefd voelt. Ze kregen van hun ouders alle ruimte. Alles draaide om het kind. De kinderen van deze generatie namen een andere positie in, zij waren zelf veel meer het centrum en werden zelfs uitgenodigd hun eigen wereld te scheppen. Eenmaal op dat spoor, konden ze zich dat vermogen ook meer en meer toe eigenen en ontdekten ze hun mogelijkheden om hun eigen wereld in te richten. Deze generatie ontwikkelde veel eerder als de vorige generaties een zekere eigenstandigheid en onafhankelijkheid ten opzichte van hun ouders en kon zich in hun eigen wereld (sociale ruimte) bewegen en dat drukt zich uit in hun opvallende zelfbewustzijn. Zo is er dan anno 2010 een generatie ten tonele verschenen die op zichzelf lijkt te staan, haar eigen weg gaat, zich vertrouwd voelt met de wereld zoals zij die zich denkt of liever gezegd, de wereld niet zo interessant vind en haar eigen weg gaat. Zij is thuis in de moderne communicatietechnologie als geen andere generatie, is energiek en zelfbewust maar is nog opgesloten in haar eigen wereld, in het eigen zelfbeeld. Hier ligt een uitdaging de dialoog aan te gaan. Rijp en Groen, ik vind het een mooi streven om generaties weer in contact met elkaar te brengen.

1 opmerking:

Wilma van der Laan zei

Wat goed te lezen dat het gedachtegoed van Rijp en Groen je aanspreekt en dat je je erin herkent, zo te zien. In september is er een nieuwe kans om aan een generatiedag (forum) deel te nemen. Als je je op onze website www.rijpengroen.com aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Ben benieuwd of we je op de volgende forumdag kunnen begroeten.

Groet,
Wilma van der Laan
generatiecoach Rijp en Groen

Snijbonensnijder

Als kunstenaar bof ik met een creatief beroep. Je onderdompelen in kleur en vorm en iets scheppen uit het niets geeft veel voldoening. Toc...