Twitter en verkiezingen

Gister waren de verkiezingen. Door de regen of door verwarring bij de kiezer was de opkomst lager dan vier jaar geleden. De grote winnaar is de PVV. Wilders heeft 23 zetels verzameld. De man met de strogele kuif werd bedolven door confetti uit de confetti-machine. De aanhang had de overwinning al geroken. De grote verliezer is het CDA. Het zetelaantal van de waarden-en-normen-partij is gehalveerd wat Balkenende heeft doen besluiten het politieke strijdtoneel te verlaten en de handdoek in de ring te gooien. Hij was erg aangedaan in zijn tv-toespraak en zocht steun bij zijn vrouw. D66 heeft ook flink gewonnen aan zetels en de SP verloor tien zetels. Emile Roemer daarover op twitter: ‘Dit is een verlies met een gouden rand.’ De opvolger van Agnes Kant blinkt uit door zijn humor. Hij zou de SP nog wel eens naar grote hoogten kunnen brengen net als zijn voorganger Jan Marijnissen. Deze vertelt in de krant dat Roemer ook op congressen de lach aan zijn kont heeft hangen. Vaste prik is zijn conference als hoofd van de geheime dienst binnen de SP.  De hele zaal ligt dan in een deuk. Stalinisten onder elkaar. Op twitter waren de verkiezingen het meest favoriete onderwerp. De tien ‘trending topics’ in de twitter top tien waren zelfs allemaal Nederlands. Dat is nog niet voorgekomen in de twittergeschiedenis. Alle onderwerpen waren gerelateerd aan de verkiezingen. Populaire hashtags waren #femke #roemer #tk2010 #paarsplus en ook #rutte. Verkiezingen maar ook de komende oranjewedstrijden zullen steeds vaker met de laptop op schoot of het mobiel in de hand gevolgd worden. Twitter is in ons land erg populair aan het worden. 

Twittertools

De hashtag is een veel gebruikte tool in je tweets. Het teken # plaats je voor een woord. dat woord kan van alles zijn, als je de letters maar aan elkaar schrijft. Zo heb je bijvoorbeeld #durftevragen wat voor beginnende twitteraars heel handig is omdat je elke willekeurige vraag kunt stellen. Je vraag wordt doorgekoppeld naar de searchlijst #durftevragen waar anderen je vraag lezen en wellicht een antwoord hebben. Je kunt iets vragen over twitter maar ook over werk: weet iemand een goede coach? Of over je hobby: heeft iemand nog onderdelen van de Kawasaki20? Je kunt je ook mengen in gesprekken over politiek en maatschappij en daar vragen over stellen. Verder kun je het bereik van je tweet dus groter maken door het plaatsen van de # Denk aan #onderzoek #onderwijs #politiek #nieuwe baan of #smtt wat betekent: show me the tools waarmee je om uitleg van iets vraagt. Twitter is wat dat betreft een sociaal gebeuren. Mensen vinden het leuk je te helpen. Op de twitter-site kun je zelf een zoekterm invullen en kijken of anderen er iets over geschreven hebben. Momenteel staat de #worldcup bovenaan. http://search.twitter.com/ Twitter voor beginners in elf handige stappen, lees je in het blog hieronder.
Gevorderden kunnen kijken op http://oneforty.com/ voor handige tools om je profiel overzichtelijk te beheren.
Succes!

Snijbonensnijder

Als kunstenaar bof ik met een creatief beroep. Je onderdompelen in kleur en vorm en iets scheppen uit het niets geeft veel voldoening. Toc...