De stad als jachtterrein - solo-tentoonstelling




In september ben je welkom in hartje Utrecht bij galerie Niek Waterbolk. In de tentoonstelling ‘De stad als jachtterrein’ komen vondst, kunstwerk en verhaal samen. In deze tentoonstelling zie je werken waarbij ik me laat inspireren door de vondst uit de stad. Mijn fascinatie voor de huid der dingen zul je ook herkennen.In de catalogus wordt van elke vondst de vind-locatie en het jaartal vermeld en het verhaal waarom ik als kunstenaar juist door deze vondst geboeid ben.De stad Utrecht, maar ook de regio doet mee; grenzen van de stad worden wat opgerekt. Ik reis graag, heb oog voor detail en vind op straat van alles. Daarnaast krijg ik vondsten aangereikt van mensen in mijn omgeving die mijn manier van werken kennen. Zo werkt mijn man Wick in de bouw en hij komt regelmatig thuis met een stuk lood of een lijmvondst in prachtige vormen. Eerst verdwijnt de vondst naar het atelier om op een dag te verdwijnen in een eigen context en compositie. Dan voeg ik olieverf toe en maak het geheel op kleur. Ja, soms lijkt het wel koken. Een nieuw werk is geboren.
Je bent van harte uitgenodigd voor deze solo-tentoonstelling in de binnenstad van Utrecht. Geopend vanaf 3 september 2019 vanaf 13.00 uur.



Snijbonensnijder

Als kunstenaar bof ik met een creatief beroep. Je onderdompelen in kleur en vorm en iets scheppen uit het niets geeft veel voldoening. Toc...