Nanowrimo

Nog een dagje en dan gaat Nanowrimo van start. Nanowrimo?? Ja, dat bestaat echt: National Novel Writing Month. De bedoeling is om in de maand november, als de regen tegen de ruiten tikt en de kachel eindelijk in de hoogste stand kan, elke dag 1500 woorden te schrijven. Je doet dit niet alleen maar met alle schrijffanaten over de hele wereld die zich bij Nanowrimo hebben aangesloten via de site en Twitter. De grap is dat je na dertig dagen het volume van een boek hebt. Een echt goed boek is het dan nog niet maar het schrijfproces en de creatieve stroom is wel op gang gekomen. Je schrijfspieren zijn lekker doorgesmeerd. Gister ben ik zelf al begonnen met een schrijversdag op Texel. Schrijven op een prachtig eiland waar je de uiteinden van de aarde nog gewoon kunt zien. Wat een ruimte en inspiratie. Het (dag)boek wat ik in 2010 geschreven heb, komt weer uit de ijskast. Gister schreef ik daarvoor een nieuwe scène en las deze voor aan de schrijversgroep. Het mooiste compliment dat ik kreeg was een vrouw in tranen. Het verhaal was zo herkenbaar en pijnlijk voor haar dat ze volschoot. En nu verder. Op de site Nanowrimo worden we al opgeroepen om in de startblokken te gaan staan.
Morgenavond 31/10 zal op de Dutchnanochat (informatie zie regioforum of site van Jarsto) weer het traditionele aftellen zijn en de Midnight Kick Off Word War, waarin we vanaf de eerste seconde na middernacht allemaal tesamen onze eerste woorden schrijven. Traditioneel gezien een uurtje, maar je mag zelf langer of korter doorgaan naar gelang je energie en inspiratie. Kom er gewoon bij voor de gezelligheid en kijk hoever je komt. De eerste woorden heb je dan al geschreven en als je daarna gaat slapen en weer wakker wordt is de eerste horde genomen. 
Duim voor me!

Snijbonensnijder

Als kunstenaar bof ik met een creatief beroep. Je onderdompelen in kleur en vorm en iets scheppen uit het niets geeft veel voldoening. Toc...