Back Home van Down Under
Rond de jaarwisseling zijn man en ik vier maanden weggeweest naar Australie, Tasmania en Nieuw Zeeland. Begin november 2017 vertrokken we met elk een rugzak propvol 15 kilo bagage. En ja, daar hebben we het mee kunnen doen al die tijd. Hoeveel heb je nodig om gelukkig te zijn en de wereld rond te komen? Wij, heel weinig.
Onze reis was een mix van familiebezoek, camperreizen en vrijwilligerswerk. We vonden het leuk om niet alleen als toerist het land te verkennen maar ook langere tijd op een plek te verblijven onder de 'locals' en gewoon iets te doen. Tuinieren, schilderen of koken.
Via de site van Work Away maakten we een profiel aan. Eerst dacht ik: wie zit er te wachten op twee bejaarde vijftigplussers? Maar dat viel reuze mee. Uit alle hoeken van de wereld krijgen we verzoeken om langs te komen. Nou zijn wij beiden ook best handig en waarschijnlijk kunnen we meer dan een 18-jarige. Manlief is een gewilde timmerman en schilder en draait zijn hand niet om voor een ingewikkelde klus.
Daar blijkt Down Under veel behoefte aan te zijn dus we konden kiezen uit leuke plekken.

Dat leuk niet altijd leuk is, ontdekten we ook. Behalve succesverhalen, zijn er ook tegenvallers geweest. Sommige Work Aways blinken uit in uitbuiting. Dan is het geen culturele uitwisseling zoals de bedoeling is, maar goedkope slavenarbeid.
Daar hebben we wel van geleerd. Ook negatieve ervaringen zijn leerzame ervaringen.
Al onze foto's en avonturen zijn inmiddels gepubliceerd. Tijdens onze reis hebben we een blog bijgehouden met belevenissen en foto's. Deze vind je op Facebook Wickels Worldwide.

Inmiddels zijn we alweer vier maanden thuis. In kleine kring hebben we de verhalen verteld. Van alle kanten krijgen we echter de vraag om meer. Daarom hebben we een Down Under-avond georganiseerd.
Ben je van plan om naar Australië te gaan? Wil je meer weten over Tasmania? Wil je meer horen over een eco-woonproject bij Sydney? De Vuurwerknacht in Melbourne? Onze Work Away-ervaringen? Wil je weten hoe de vulkanische grond van Nieuw Zeeland heeft geleid tot een nieuwe schilderijen-serie? Dan ben je welkom! We gaan er vrijdagavond 6 juli over vertellen in Utrecht.Geen opmerkingen:

Snijbonensnijder

Als kunstenaar bof ik met een creatief beroep. Je onderdompelen in kleur en vorm en iets scheppen uit het niets geeft veel voldoening. Toc...